۱۳۸۷ آذر ۱۰, یکشنبه
مجله آمریكایی نیوزویك: دیدگاه مشاور ارشد اوباما در مورد ایران
۱۳۸۷ آذر ۶, چهارشنبه
اعتراض شدید به اظهارات اخیر وزیر امور خارجه بریتانیا
ایران به سخنان اخیر وزیر خارجه بریتانیا در مورد برنامه های اتمی جمهوری اسلامی به شدت اعتراض کرده است.
روز چهارشنبه، 26 نوامبر (6 آذر)، سفارت جمهوری اسلامی در امارات متحده عربی با صدور بیانیه ای سخنان دیوید میلیبند، وزیر امور خارجه بریتانیا، در مورد خطرات برنامه های اتمی ایران برای صلح منطقه و جهان و لزوم تلاش دولت های عرب برای وارد کردن فشار بر این کشور را غیرقانونی خواند و آن را محکوم کرد.
وزیر امور خارجه بریتانیا در سخنانی که روز دوشنبه این هفته در ابوظبی، پایتخت امارات متحده عربی، ایراد کرد گفت که دستیابی ایران به فن آوری نظامی اتمی "تهدیدی فوری" را متوجه ثبات خاورمیانه و سایر نقاط جهان می کند و از کشورهای منطقه خواست تا با وارد کردن فشار بر جمهوری اسلامی، دولت ایران را به توقف برنامه های هسته ای وادار سازند.
سفارت ایران در بیانیه خود آقای میلیبند را به طرح درخواست برای اقدامات غیرقانونی متهم ساخته و افزوده است که در خلال پنج سال گذشته، "اقدامات بدخواهانه معدودی از کشورهای جهان از جمله بریتانیا" خساراتی را به جمهوری اسلامی وارد کرده است.
این بیانیه می افزاید که ایران نیز مانند سایر کشورهای امضا کننده پیمان منع گسترش جنگ افزارهای هسته ای - ان پی تی - از حق انکار ناپذیر استفاده صلح آمیز از انرژی اتمی برخوردار است و برای پاسخگویی به نیاز روز افزون جمعیت جوان و رو به رشد این کشور، از سال 1957 در جهت استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای فعالیت کرده است.
اشاره سفارت ایران به تحقیقات هسته ای در ایران است که با کمک ایالات متحده و در چارچوب برنامه اتم برای صلح در دهه 1950 میلادی آغاز شد.
سفارت جمهوری اسلامی در بیانیه خود تاکید دارد که ایران همواره به تعهدات خود در چارچوب ان پی تی عمل کرده و فعالیتی ممنوع نداشته است و در نتیجه، حقوق این کشور در زمینه بهره برداری از انرزی هسته ای نباید نقض شود.
این بیانیه مخالفت برخی از دولت ها با برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی را محکوم می داند و با اشاره با قطعنامه های شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی و شورای امنیت سازمان ملل متحد شامل درخواست تغییر در این برنامه ها، به خصوص تعلیق غنی سازی اورانیوم، تصویب آنها را ناشی از استفاده ابزاری از نهادهای بین المللی به منظور محروم کردن ملت ایران از حقوق خود و تجاوز به حقوق بین الملل و منشور سازمان ملل توصیف می کند.
در بیانیه سفارت ایران آمده است که "عملکرد معدوی از کشورهای معلوم الحال" علیه برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی در حالی صورت می گیرد که اسرائیل "همچنان به گسترش سلاح های هسته ای خود آن هم تحت حمایت همین کشورها ادامه می دهد."
برنامه 'بدون ابهام'
سفارت ایران در پاسخ خود به اظهارات وزیر امور خارجه بریتانیا می نویسد که جمهوری اسلامی همواره اعلام داشته که در برنامه های هسته ای این کشور ابهامی وجود ندارد و در این راستا، با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری کرده است.
مساله ایران و سوریه در دستور کار اجلاس شورای حکام قرار دارد
در بیانیه سفارت جمهوری اسلامی، کشورهای مخالف برنامه های هسته ای ایران متهم شده اند که با طرح ابهامات و اظهارات بی اساس، ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای ایران را زیر سئوال ببرند و بر اساس ادعاهای بی اساس، پرونده هسته ای این کشور را در شورای امنیت سازمان ملل مطرح کرده اند.
در مورد ماهیت برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی، سفارت ایران گفته است که آخرین گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی نشان می دهد که ادعاهایی که در مورد تخلف ایران از تعهدات خود مطرح شده بی اساس بوده است.
سفارت ایران در امارات در بیانیه اعتراض آمیز خود می نویسد که جمهوری اسلامی با تلاش متخصصان داخلی به فن آوری هسته ای دست یافته تا از این طریق "اقتصاد خود را به رشد و شکوفائی برساند و همچنین ثبات و صلح را در منطقه و جهان تقویت کند."
این بیانیه دولت بریتانیا را به دلیل حمایت از اسرائیل، به عنوان یکی از دارندگان صلاح هسته ای، فاقد صلاحیت قضاوت در مورد برنامه اتمی ایران می داند.
سفارت ایران در امارات به دولت بریتانیا توصیه می کند "سیاست ناکام مانده خود در خصوص ایجاد تفرقه میان کشورهای منطقه از طریق دشمنی و اختلاف را تغییر دهد" و می افزاید که "تنها راه تضمین ثبات و امنیت در این منطقه حساس از طریق همکاری جمعی کشورهای منطقه و عاری از دخالت های خارجی میسر می شود."
پاسخ ایران به اظهارات اخیر وزیر خارجه بریتانیا در آستانه برگزاری اجلاس دوره ای شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی انتشار یافته است.
این اجلاس با شرکت سی و پنج کشور عضو شورا روز پنجشنبه، 27 نوامبر، در مقر آژانس در وین آغاز به کار می کند و بررسی گزارش محمد البرادعی، مدیرکل آژانس، در مورد برنامه های هسته ای ایران و سوریه از جمله موضوع های اصلی در دستور کار این اجلاس خواهد بود.
مدیرکل آژانس بین المللی در گزارشی در مورد برنامه های اتمی ایران که هفته گذشته تسلیم اعضای شورای حکام شد با اعلام اینکه نشانه ای از فعالیت ایران در زمینه بهره برداری نظامی از برنامه های هسته ای به دست نیامده، همچنان از همکاری ناکافی جمهوری اسلامی در رفع ابهام های باقی مانده در مورد فعالیت های اتمی این کشور سخن گفت.
۱۳۸۷ آذر ۱, جمعه
تظاهرات علیه پیمان امنیتی با آمریکا در بغداد
تظاهرکنندگان در میدان فردوس در مرکز بغداد برای برگزاری نماز جمعه گرد آمده بودند.
آنها پرچم های عراق همراه داشتند و برخی شعارهای ضد آمریکایی می دادند.
بیشتر تظاهرکنندگان شیعه مذهب بودند ولی شمار قابل توجهی از عراقی های سنی مذهب نیز در تظاهرات شرکت داشتند.
به موجب پیمان امنیتی عراق با آمریکا، نیروهای عراقی تا اواسط سال آینده میلادی از خیابان های شهرهای عراق خارج می شوند و تا آخر سال 2011، عراق را ترک خواهند کرد ولی طرفداران مقتدی صدر خواستار خروج فوری نیروهای آمریکایی هستند.
مقتدی صدر اخیرا هشدار داده بود که اگر نیروهای آمریکایی عراق را ترک نکنند، آن ها را هدف قرار خواهد داد.
نوری مالکی نخست وزیر عراق برای جلب حمایت جناح های مختلف در کشورش از این توافقنامه، تلاش فراوانی کرده و همچنین در مذاکراتی فشرده با مقام های آمریکایی خواهان ایجاد تغییراتی در متن آن شده بود.
این پیمان هم اکنون به تصویب کابینه عراق رسیده است و قرار است در هفته آینده در پارلمان عراق به رأی گذاشته شود.
۱۳۸۷ آبان ۲۵, شنبه
هیجان به خاطر انتخاب اوباما!
۱۳۸۷ آبان ۲۴, جمعه
سرباز عراقی سیلی نظامی آمریکایی را با گلوله پاسخ داد
۱۳۸۷ آبان ۲۲, چهارشنبه
تحليل - المحيط:توافقنامهى امنيتى يا تقديم قربانيان به اشغالگران آمريكايى
۱۳۸۷ آبان ۲۱, سهشنبه
مقامات سازمان ملل محاصره نوار غزه توسط اسرائیل را شرم آور خواندند
مقامات سازمان ملل متحد در نوار غزه محاصره این منطقه توسط اسرائیل را شرم آور خوانده و می گویند چنانچه اسرائیل اجازه ورود مواد غذایی را ندهد، موجودی مراکز توزیع آذوقه تا دو روز دیگر تمام خواهد شد.
اسرائیل از یک هفته قبل مانع ورود کالا از جمله مواد غذایی و سوخت به داخل نوار غزه شده و این اقدام سبب شده بود که از دوشنبه شب گذشته به علت نداشتن سوخت، تنها نیروگاه برق نوار غزه تعطیل شود.
بامداد امروز سه شنبه، 11 نوامبر (21 آبان)، اسرائیل ارسال محدود سوخت به نیروگاه نوار غزه را از سر گرفت ولی هنوز اجازه ورود مواد غذایی به داخل نوار غزه را نداده است.
اهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل، پس از ملاقات با تونی بلر، نخست وزیر سابق بریتانیا و نماینده گروه چهارگانه مذاکرات صلح خاورمیانه، اعلام کرد که با وجود ادامه موشک پرانی از باریکه غزه به داخل خاک اسرائیل، این کشور برای کاهش مشکلات ساکنان غزه، تحریم ارسال سوخت نیروگاهی را تا حدودی لغو می کند.
نیروگاه غزه، که نیاز حدود نیم میلیون تن از ساکنان باریکه غزه به برق را تامین می کند ، از روز دوشنبه به دلیل اتمام سوخت نیروگاهی بسته شد.
اسرائیل هفته گذشته اعلام کرد که به دلیل ادامه موشک پرانی تندروهای فلسطینی وابسته به جنبش حماس، ارسال مواد سوختی به باریکه غزه را متوقف می کند و روز گذشته نیز دفتر وزیر دفاع این کشور گفت که تحریم سوختی غزه تا زمانی که موشک باری فلسطینیان قطع نشود ادامه خواهد داشت.
با توقف فعالیت نیروگاه غزه، روز گذشته بخش هایی از باریکه غزه بدون برق ماند و دشواری هایی را برای ساکنان منطقه در پی آورد.
به گفته سخنگوی دولت اسرائیل، تصمیم به از سرگیری نسبی ارسال سوخت به غزه در پی درخواست آقای بلر از وزیر دفاع اسرائیل اتخاذ شد.
آقای باراک پس از گفتگو با تونی بلر گفت که لغو تحریم سوختی علیه غزه براساس ملاحظات بشردوستانه صورت گرفته اما افزود که هیچ کشوری در جهان نمی تواند ادامه حملات موشکی و سایر اقدامات خشونت آمیز علیه شهروندان خود را بپذیرد و به آن واکنشی نشان ندهد.
۱۳۸۷ آبان ۲۰, دوشنبه
او- با - ما نیست
انتخابات آمریکا و نظرخواهیهای پیش از انتخاباتی از مردم دنیا در این رابطه نشان داد که اکثریت بسیار بزرگی از مردم دنیا از سیاست شرارت بار و جهان خراب کن هشت ساله راستترین محافل سرمایه داری جهانی به سرکردگی نئوکانهای آمریکایی بیزار و متنفرند. سیاستی که نتیجه اش فقر و بدبختی برای بخش بزرگی از مردم آمریکا بود . سیاستی که شکنجه و استراق سمع در کشوری که خود را پاسدار دمکراسی جهان میداند قانونی کرد . معرفی ایرانیها و عربها بعنوان موجوداتی خشن و بدسگال و تروریست در فیلمها و نشریاتشان، کشتار میلیونها انسان در جهان و دادن خوراک لازم و مهیا کردن شرایط مطلوب رشد بنیادگرایی و تعصبات مذهبی - از نوع اسلامی و مسیحی و یهودی اش – رشد نژادپرستی بویژه علیه ملل ساکن خاورمیانه و رشد تروریسم دولتی و غیردولتی ، جنگ طلبی و تجاوزگری، دامن زدن به جنگهای محلی، دامن زدن به جدایی طلبی در دیگر کشورها و پاشاندن بذر کین و نفاق بین مللی که قرنها در اتفاق و همزیستی با هم میزیستند ودر مجموع نا امن کردن زندگی در جهان چکیده برخی از نتایج نوشته شده در کارنامه این سیاست هستند
از آن روزی که ازبین کاندیدهای حزب دمکرات دونفر یعنی اوباما و هیلاری کلینتون ماندند مسلم شد که اگر دمکراتها در انتخابات نهایی پیروز شوند یک واقعه تاریخی ثبت خواهد گردید. برای اولین بار در آمریکا بزرگترین اقتصاد جهان و تنها ابرقدرت باقی مانده و یکه تاز کنونی میدان زورگویی ها و قلدریها یک زن یا یک سیاهپوست رئیس جمهور خواهد شد. بالاخره اوباما رئیس جمهور شد. اما آیا سیاست آمریکا تغییر خواهد کرد؟ دررابطه با مسائل داخلی تا حدودی آری، زیرا سیاست خانمان برانداز نئولیبرالی جمهوریخواهان که بر انباشت هرچه بیشتر ثروت میلیادرها به بهای بیرحمانه کاهش هزینه های اجتماعی و خرابتر کردن سیستم بیمه ها ی درمانی و بهداشتی ، راندن مردم از خانه هایی که توان پرداخت وام مسکن را نداشتند، طویل تر کردن صف گرسنگان برای گرفتن آش در پشت در کلیساها و موسسات خیریه استوار بود دیگر بطور علنی قابل دفاع نیست. بدیهی است که اوباما سعی خواهد کرد این همه درد و فلاکت بخش وسیعی از مردم را اندکی تخفیف دهد. گفتم اندکی، زیرا گرچه دمکراتها در گذشته همیشه نیم نگاهی به وضعیت اقشار متوسط جامعه داشتند و دارند اما در مجموع مدافع منافع همان میلیادرها ، صاحبان صنایع و تجار بزرگی هستند که پایه های نظام سرمایه داری آمریکا را تشکیل می دهند. حزب دمکرات آمریکا وقتی پای منافع اقشار پائیین جامعه به میان می آید صدها گام از احزاب سوسیال دمکرات کنونی کشورهای اروپایی که در بیست سال اخیر به شدت به راست و به همان سیاست نئولیبرالی گرویده اند نیز عقب تر هست
در رابطه با سیاست خارجی مطلقا اوباما نمی تواند با ما باشد. منظور از "ما" یعنی من و چند میلیارد نفر دیگر ساکنان کره خاکی است که جزو میلیادرها نیستیم، منافعی در جنگ و جنگ طلبی نداریم، استثمار نمیکنیم، هیچ دولتی در هیچ کجا از منافع مان دفاع نمی کند، ناحق کتک می خوریم و زندان میرویم و اعدام و سنگسار می شویم و در نهایت باید بهای بحران سرمایه داری را با مالیات ها و اندوخته های ناچیزمان بپردازیم تا کماکان سودآوری موسسات آن میلیادرها سیر صعودی بخود بگیرد
اوباما با ما نیست زیرا او نیز از همان حزبی است که وقتی در قدرت بود به کوبا حمله کرد، به بمباران ویتنام ادامه داد، صربستان را بمباران کرد و صدها کارخانه تولیدی غیر نظامی را با خاک یکسان کرد، به محاصره وحشتناک عراق که منجر به کشته شدن پانصدهزار کودک عراقی بخاطر کمبود دارو شد ادامه داد و بالاخره باید بپذیریم اگر هم اوباما ته دلش هم بخواهد نمیتواند با ما باشد، آخر او نماینده یک حزبی است که سیاست خاصی را در قبال مسائل جهانی دنبال می کندهمین امروز دوشنبه خواندم که در تمام دوره رقابت انتخاباتی مشاوران اوباما و مک کین برسر مسائل کلیدی سیاست خارجی و بویژه مسئله هسته ای ایران بر سر اسنادی به توافق رسیدند که چندان تفاوتی با سیاست بوش نداشته و عده ای حتی پیش بینی میکنند اوباما سیاست تندتری در قبال ایران خواهد داشت. بقول ريچارد کلارک مشاور اوباما او در کشیدن ماشه اگر الزامی باشد تردیدی نخواهد کرددر نوشته های نشریات ایران درباره پیروزی اوباما بیشتر روی نفرت مردم آمریکا از جنگ افروزی و دستگاه بوش و صهیونیستهای نزدیک به آن صحبت می شود. مگر دولت و حاکمان ایران تا چه اندازه خود را متعهد به خواستها و آمال مردم ایران می دانند که از اوباما چنین انتظاری دارند. تازه لابی یهودیان در حزب دمکرات بسیار قوی تر است تا حزب جمهوریخواه. بنظر من یهودیان را با صهیونیستها نباید یکی دانست و در مجموع آدمها را نباید براساس رنگ پوست و نژاد و مذهب قضاوت کرد. همین دو دولت آخری حاکم در آمریکا این امر را ثابت کرد، مادلین اولبرایخت یهودی اولین و تنها سیاستمدار آمریکایی، آنهم در مقام ویر خارجه شجاعانه به اشتباه آمریکا در براندازی دولت ملی دکتر مصدق با کودتای آمریکایی اشاره کرد و از طرف دیگر پاول سیاهپوست وزیر خارجه اولیه جورج بوش با اسناد و مدارک تقلبی راه را برای حمله نظامی به عراق هموار کرد، یا خانم رایس وزیر خارجه بعدی بوش که او هم سیاهپوست هست وفاداری خود را به سیاست جنگ و تخریب در خاورمیانه به اثبات رساند.نمیخواهم زیاد بدبین باشم و جشن "سقوط" سیاست جنگ و خونریزی و فلاکت اقتصادی را خراب کنم. نه تنها مردم آمریکا بلکه در نظرخواهی های انجام شده درمجموع 75درصد مردم دنیا دوست داشتند بوش و سیاستش به درک واصل شود و نسبت به اوباما سمپاتی داشتند. من هم علیرغم "منفی بافیهای" بالا دوست داشتم اوباما پیروز شود. پیروزی او چندین حسن داشت. اول از همه تمام جنگ طلبان و راهزنان بین المللی مجبور شدند تا صدای مخالفت مردم آمریکا با خود را بشنوند. بیچیزان و فقرا با شرکت در انتخابات نارضایی خود را با سیاست اقتصادی نئولیبرالی به گوش همه رساندند. سیاهپوست و مسلمان بودن (نام واقعی او باراک حسین اوباما هست) اوباما نیز شاید آغازی باشد بر پایان راسیسم علیه سیاهان که علیرغم لغو رسمی اش هنوز در موقع استخدام و در محل های کار وجود دارد و تو دهنی به آنهایی که در چندسال اخیر تبلیغات نژادپرستانه و ضد مردم خاورمیانه را تحت پوشش مبارزه با بنیادگرایی اسلامی پیش برده و میبرندخرده گیران ممکن است مرا متهم به دفاع از بنیادگرایی کنند. نه، من مخالف بنیادگرایی و طرفدار جدایی دین از دولت هستم. اما مخالفت جنگ طلبان آمریکایی و اسرائیلی با بنیادگرایی اسلامی دروغین بوده و فقط در خدمت اهداف نژادپرستانه و جنگ طلبانه شان می باشد. وگرنه جامعه آمریکا بعداز روی کار آمدن بوش و خرج میلیونها دلار بشدت مذهبی تر و خرافی تر شده و خود بوش و بسیاری از همکارانش متعلق به انجمن های مذهبی بنیادگرای مسیحی میباشند و چند دولت اخیر اسرائیل با همکاری و رای بنیادگراهای یهودی بر سر کار ماندند. تازه نزدیکترین متحدین آمریکا در منطقه ما حکومت های بنیادگرای مذهبی اسلامی هستند که با شمشیر گردن میزنند، سنگسار میکنند، پلیس مذهبی دارند اما صدای نه آمریکا، نه اروپا در نمی آید. مثل عربستان، کویت و عمان و پاکستان و شیخ نشینهای عرب. منافع آمریکا و اسرائیل ایجاب می کند که در خاورمیانه هیچ نوع از دمکراسی پا نگیرد. گیرم آمریکا حمله کرد و رژیم مطلوب خود را بر سر کار آورد. چه تضمینی است که آن رژیم بهتر از جنگ سالاران به شدت متعصت افغانی که الان برسر کارند باشد چه تضمینی است جامعه مطلوب آمریکا برای ما بهتر از جامعه عراق کنونی باشد که در آنجا کشت و کشتار بسیار وسیعتر از دوران صدام هست و بنیادگرایی که قبلا وجود خارجی نداشت امروزه جو حاکم در عراق شده است. حتی اگر اوباما طور دیگری بخواهد، سیستمی که او متعلق به آن است به او اجازه چنین کاری را نخواهد داد. ضدجنگ بودن و طرفدار فقرا بودن او را باید در همان چارچوبه و محدوده ای که قدرت مانور دارد دید. نه او با ما نیست، در واقع او نمی تواند با ما باشد
گیلانک