۱۳۸۷ آبان ۹, پنجشنبه

سوری ها در اعتراض به حمله آمریکا تظاهرت کردند


هزاران نفر در دمشق، پایتخت سوریه، در اعتراض به حمله آمریکا به روستایی در نزدیکی مرز این کشور با عراق دست به تظاهرات زده اند.
سوری ها می گویند که در حمله چهار روز پیش آمریکا به این روستا هشت غیرنظامی کشته شده اند.
مقامات آمریکایی حاضر نشده اند در ارتباط با این حادثه ابراز نظر کنند اما مقاماتی که نامشان افشا نشده است گفته اند که هدف از این حمله رهبر شبکه ای بوده که جنگجویان خارجی را به داخل عراق قاچاق می کرده است.
بسیاری از تظاهرکنندگان تصویر بشار اسد، رئیس جمهور سوریه یا پلاکاردهایی که مضمون آنها محکوم کردن حمله آمریکا به عنوان اقدامی تروریستی بوده است، حمل می کردند.
پلیس ضد شورش، که به باتوم و سپر مجهز بودند، ساختمان سفارت آمریکا در دمشق را احاطه کردند.
سفارت آمریکا در دمشق امروز (30 اکتبر)، تعطیل بود چون گفته شده است که در ارتباط با مسائل امنیتی نگرانی های فزاینده ای وجود دارد.
سوریه به سازمان ملل در ارتباط با حمله روز یکشنبه (26 اکتبر)، شکایت کرده است و از آمریکا خواسته عذرخواهی کند.
سوریه همچنین هشدار داده است که اقدامی مشابه از سوی آمریکا صورت بگیرد همکاری خود را در زمینه امنیت مرزی عراق متوقف خواهد کرد.
سوریه هر گونه تردد جنگجویان خارجی از مرز مشترک دو کشور را رد کرده است.
در همین حال، عراق گفته است که نتیجه تحقیقاتش درباره حمله روز یکشنبه آمریکا به خاک سوریه را با مقامات سوری در میان خواهد گذاشت.
خشم بازماندگان حمله
روز پنجشنبه (30 اکتبر)، هزاران نفر پرچم و پلاکارد به دست به خیابان های دمشق سرازیر شده اند. روی پلاکارد آنها شعارهایی مانند "مقاومت در برابر تروریسم آمریکایی" و "آمریکا حامی جنگ های خانمان برانداز" نوشته شده است.
سفارت آمریکا در دمشق گفته است که مدرسه آمریکایی در این شهر به طور موقت تعطیل خواهد شد و به شهروندان آمریکایی هشدار دارد از محل سفارتخانه آمریکا دوری کنند.
این مدرسه و مرکز فرهنگی که وابسته سفارت آمریکا هستند به رغم دستور دولت سوریه به کار خود ادامه داده اند.
پنج تن از کشته شدگان حمله روز یکشنبه اعضای یک خانواده بوده اند و پل وود، گزارشگر بی بی سی در دمشق با زنی حرف زده است که گفته شوهر و چهار پسرش را در این حادثه از دست داده است.
این زن در یکی از بیمارستان های سوریه بستری بوده و گفته است که جراحاتش ناشی از حمله هوایی بوده است.
او به گزارشگر بی بی سی گفت: "من رفتم بیرون تا پسرم را به داخل بیاورم که آمریکایی ها به سمت من تیراندازی کردند."
او گفت همه مردانی که کشته شده اند در حال ساخت خانه ای بوده اند که در مجتمعی که آمریکایی ها در آن فرود آمده بودند، قرار دارد. او هر گونه ارتباط میان آنها و شبکه القاعده را رد کرد.
گزارشگر بی بی سی گفت با این که هنگام انجام مصاحبه با مجروحین مقامات سوری حضور داشتند و روشن بود که از دستورات مقامات پیروی می کرده اند اما خشمی که در چهره آنها دیده می شد، به نظر واقعی می آمد.

۱۳۸۷ آبان ۸, چهارشنبه

هشدار آمریکا به عراق بر سر معاهده امنیتی

رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا هشدار داده است که اگر دولت های عراق و آمریکا بر سر معاهده امنیتی درباره نیروهای آمریکایی در عراق به توافق نرسند "تبعات عمده ای" گریبانگیر آنها خواهد شد.
او گفت اگر موفقتی بر سر وضعیت نیروهای آمریکایی به دست نیاید آمریکا مجبور خواهد شد "کلیه فعالیت های خود [در عراق] را متوقف کند."
بر اساس پیش نویس موافقتنامه امنیتی که آمریکا با آن موفق است، نیروهای آمریکایی اجازه خواهند داشت تا سال 2011 در عراق بمانند.
اما آقای گیتس گفت آمریکا تمایل چندانی به مذاکره مجدد در این باره ندارد.
ناتوانی در نهایی کردن موافقت وضعیت نیروها یا تجدید فرمان سازمان ملل متحد درباره عراق به معنی تعلیق اجباری عملیات آمریکا در عراق خواهد بود.
اعتبار مجوز سازمان ملل متحد برای حضور و فعالیت نیروهای تحت رهبری آمریکا در پایان سال جاری خاتمه می یابد.
آقای گیتس گفت: "باید بر سر معاهده امنیتی توافق صورت گیرد. معاهده خوبی است، هم برای ما و هم برای آنها و واقعا از خودمختاری و تمامیت ارضی عراق حمایت می کند."
اما علی دباغ سخنگوی دولت عراق در روز سه شنبه 21 اکتبر گفت کابینه عراق "موافقت کرده است که تغییرات لازم بر روی این معاهده می تواند به توافق عمومی و ملی آن بینجامد."
با این حال او عنوان نکرد که چه تغییراتی بر روی معاهده لازم است.
آقای گیتس که با خبرنگاران در واشنگتن گفتگو می کرد گفت: "ما باید تنها اجازه بدهیم که فرایند سیاسی عراق روند خود را طی کند."
او افزود کسب یک مجوز جدید از سوی سازمان ملل متحد لزوما ساده ترین گزینه نیست.
برای تجدید مجوز سازمان ملل متحد به رای شورای امنیت نیاز است که تحلیلگران می گویند در این شرایط احتمال وتو از سوی روسیه وجود دارد.
یک جنبه بحث برانگیز پیش نویس مطرح موافقتنامه امنیتی مصونیت های قضایی در نظر گفته شده در آن برای آن دسته از نیروهای آمریکایی است که قوانین عراق را نقض می کنند.
دولت های عراق و آمریکا پیشتر گفته بودند امکان تغییر این شرایط وجود ندارد و مجلس عراق یا باید آن را بپذیرد یا رد کند.
اما آقای دباغ گفت وزرای عراقی در روزهای آتی دیدار می کنند تا پیش از ارسال پیش نویس به تیم مذاکره کننده آمریکایی "نظر خود را بیان کنند و تغییرات پیشنهادی خود را نیز عنوان نمایند."
پیش از رای گیری درباره این سند در مجلس عراق، دولتی این کشور باید آن را تصویب کند، اما بجز نمایندگان دو حزب اصلی کرد، رهبران سیاسی تا کنون حاضر به حمایت از این موافقت نشده اند.

۱۳۸۷ آبان ۷, سه‌شنبه

آسيا تايمز: حمله آمريکا به سوريه، ضرب شصتي به ايران بود

خبر گزاري آريا- روزنامه آنلاين آسيا تايمز(Asia Times) در مقاله اي به تحليل اتخاذ استراتژي جديد امريکا در منطقه پرداخت. کاوه افراسيابي از مشاوران ارشد تيم مذاکرات هسته اي امريکا در مقاله خود در اين روزنامه نوشت: با اين حمله حساب کار دست ايران آمده است و از سوي ديگر ايران با انعقاد قرار داد تأسيس 50 پادگان نظامي امريکايي در عراق بسيار احساس نا امني مي کند. اين پادگان ها نه تنها به منظور ايران بلکه در جوار سوريه نيز هستند.وي در پايان نتيجه گرفت: اين حمله باعث بوجود آمدن محاسبات استراتژيک نادرستي خواهد شد؛ از يک سو باعث محکم تر شدن روابط ايران-سوريه مي گردد و از سويي ديگربر مذاکرات صلح سوريه-اسرائيل تأثير مي گذارد.

گرجستان متهم به ارتکاب جنایات جنگی شد











شاهدان عینی به بی بی سی گفته اند که نیروهای گرجستان شهروندان غیرنظامی اوستیای جنوبی را در حین عملیات ماه اوت مورد هدف قرار داده اند.
اظهارات این افراد توسط روزنامه نگاران غربی که برای اولین بار پس از پایان بحران میان روسیه و گرجستان بدون محدودیت توانسته اند به منطقه جدایی طلب اوستیای جنوبی سفر کنند، ضبط شده است.
آنچه این افراد بیان کرده اند صحت تحقیقات سازمان دیده بان حقوق بشر در این مورد را تائید می کند. این سازمان گرجستان را متهم به استفاده بی رحمانه از زور در اوستیای جنوبی کرده است.
وزیر امور خارجه گرجستان این مساله را که شهروندان غیر نظانی مورد هدف قرار گرفته بودند رد کرده است و خواهان تحقیق بین المللی در این باره شده است.
حمله گرجستان به اوستیای جنوبی در هفتم اوت با واکنش شدید روسیه مواجه شد. بحران روسیه و گرجستان باعث شد تا بزرگ ترین تنش میان روسیه و غرب از زمان پاپان جنگ سرد شکل گیرد.
محدودیت های دسترسی به این مناطق تا کنون باعث شده بود تا تحقیقی در مورد ادعاهای مطرح شده توسط طرفین صورت نگیرد.
شاهدان عینی به بی بی سی گفته اند که تانک های گرجستان به صورت مرتب و مستقیما آپارتمان های خالی از سکنه را مورد هدف قرار می دادند و سربازان گرجی به افرادی که سعی می کردند با خودروهایشان از منطقه فرار کنند، تیراندازی می کردند.
حجم خرابی های ساختمان ها و خودروها به نظر ادعاهای این افراد را تائید می کند.
دیده بان حقوق بشر نیز گرجستان را به نقض قوانین بین المللی به خصوص کنوانسیون ژنو متهم کرده است.

۱۳۸۷ آبان ۶, دوشنبه

سوریه آمریکا را در ارتباط با حمله محکوم کرد


ولید معلم، وزیر خارجه سوریه از آمریکا و عراق خواسته است درباره حمله ای که روز یکشنبه توسط چند هلیکوپتر به خاک این کشور شده است، تحقیق کنند.
سوریه می گوید در این حمله هشت نفر کشته شده اند و ارتش آمریکا مسبب آن بوده است.
آقای معلم، که برای دیدار و گفتگو با مقامات بریتانیایی به لندن سفر کرده است، حمله صورت گرفته را اقدامی مجرمانه و تعدی تروریستی توصیف کرده و گفته است که اگر این کار تکرار شود، دولت از قلمرو سوریه دفاع خواهد کرد.
ارتش آمریکا رسما بیانیه ای صادر نکرده است اما گزارش هایی که در واشنگتن منتشر شده اند از منابع ناشناس نقل قول کرده اند که نیروهای ویژه آمریکایی حملات را صورت داده اند و هدفشان جنگجویان وابسته به شبکه القاعده بوده است.
اما وزیر خارجه سوریه روز دوشنبه (27 اکتبر)، گفت که سوریه تمام تلاش خود را برای کنترل رفت و آمدهای مرزی انجام داده است تا از عبور شورشیان به داخل عراق جلوگیری کند.
پیشتر دولت عراق گفت حمله هوایی به سوریه در روز یکشنبه (26 اکتبر)، که سوریه آمریکا را بانی آن می داند، با هدف سرکوب شورشیانی صورت گرفته است که در حملات مرزی دست داشته اند.
سوریه می گوید دلیلی برای این حمله، که هشت غیرنظامی قربانی آن شده اند، وجود نداشته است. آقای معلم گفت که از جمله کشته شده ها یک پدر و سه فرزندش بوده اند.
وزیر خارجه سوریه در یک کنفرانس خبری در لندن گفت که حمله ای که انجام شده "به خاطر اشتباه نبوده است."
تلویزیون سوریه تصاویری از ساختمان مورد حمله و همچنین صحنه هایی از اجساد خون آلود پخش کرده است.
ارتش آمریکا گفته است که اطلاعی در این باره ندارد اما علی الدباغ، سخنگوی دولت عراق گفته است که منطقه ای که مورد حمله قرار گرفته است توسط شورشیانی استفاده می شده که مسبب کشته شدن سیزده مامور پلیس ساکن یک روستای مرزی بوده اند.

اخیرا یک فرمانده ارشد ارتش آمریکا گفته بود که مرز سوریه "گذرگاهی بدون کنترل" برای ورود جنگجویان خارجی به خاک عراق است.
جهاد مقدسی، سفیر سوریه در بریتانیا، روز گذشته گفت که عملیات نظامی نیروهای آمریکایی در سوریه چند کشته و شماری نیز زخمی به جای گذاشته است.
به گفته این مقام سوری، در حمله نیروهای آمریکایی به یک مزرعه در ناحیه ابوکمال ۸ غیرنظامی که در بین آن ها زنان و یک کودک بودند، کشته شده اند.
مطبوعات سوریه روز یکشنبه (۲۶ اکتبر) اعلام کردند که چند فروند هلیکوپتر آمریکایی به روستایی در شرق سوریه در حوالی مرز عراق حمله کرده اند.
تلویزیون گفت که سربازان آمریکایی به یک ساختمان در روستای السکریه در پانصد و پنجاه کیلومتری شمال شرقی دمشق، پایتخت حمله کرده اند.
کنفرانس مطبوعاتی مشترک با دیوید میلیبند، همتای بریتانیایی خود برگزار کند اما این برنامه لغو شده است. وزرات خارجه بریتانیا گفته است که دو طرف موافقت کرده اند که برگزاری کنفرانس خبری رسمی بعد از دیدار و گفتگوهای آنها "اقدامی مناسب" نیست
دولت آمریکا و وزرات دفاع این کشور (پنتاگون) گفته اند در این ارتباط اطلاعی ندارند اما یک سخنگوی ارتش آمریکا در عراق، گفته که این گزارش ها در دست بررسی است.
سفیر سوریه در بریتانیا سکوت دولت آمریکا را مشکوک خوانده است. او همچنین اقدام نیروهای آمریکایی در سوریه را عملی خصمانه علیه حاکمیت ملی سوریه دانسته و آن را محکوم کرده است. آمریکا بارها سوریه را متهم کرده است که به شورشیان اجازه ورود به عراق از طریق مرزهای خود را می دهد. سوریه این ادعا را رد می کند.
جلال طالبانی، رئیس جمهور عراق ماه پیش در دیدار با جورج بوش، رئیس جمهور آمریکا گفت که سوریه و ایران -که از سوی آمریکا به دخالت در اوضاع عراق متهم اند- مشکلی برای عراق ایجاد نمی کنند.
سوریه پس از بیست و شش سال، در ماه میلادی جاری سفیری به عراق فرستاد. وزارت امور خارجه سوریه به دنبال این حملات، کاردار آمریکا و عراق را به این وزارت خانه احضار کرده است.

۱۳۸۷ آبان ۲, پنجشنبه

قرارداد امنيتی عراق و آمريکا به بن بست رسيده

صدای آلمان:مجوز سازمان ملل برای حضور نيروهای خارجی در عراق تا پايان سال جاری ميلادی اعتبار دارد. قرارداد امنيتی عراق و آمريکا به بن بست رسيده و آمريکا هشدار داده که تعليق قرارداد، عواقب امنيتی وخيمی برای عراق در پی خواهد داشت. عدم توافق بر سر قرارداد امنيتی ميان عراق و ايالات متحده به معنای تعليق مأموريت نيروهای آمريکايی در عراق خواهد بود. اين در حالی است که آمريکا تأکيد مي‌کند که نيروهای عراقی هنوز توانايی لازم برای برقراری امنيت در کشور را ندارند، از اين رو عدم توافق بر سر قرارداد امنيتي، عواقب امنيتی وخيمی برای اين کشور در پی خواهد داست. دولت عراق بدون توجه به هشدارهای آمريکا، خواستار تغييراتی در مفاد اين قرارداد شده است. به گفته علی دباغ، سخنگوی دولت نوری المالکي، کابينه عراق روز سه‌شنبه (۲۱ اکتبر � ۳۰ مهر) به طور يک‌پارچه خواستار اصلاحاتی در توافقنامه يادشده شده است. گفتنی است که متن توافقنامه امنيتی هفته گذشته بين دو طرف تنظيم شده و اينک بايستی به تصويب نمايندگان مجلس عراق برسد. دباغ گفت که از وزيران کابينه خواسته شده تا اصلاحات مورد نظر خود را پيشنهاد کنند تا در نهايت قرادادی مورد توافق همه جناح‌ها حاصل شود. بر اساس توافقنامه امنيتی عراق و آمريکا، ايالات متحده تا سال ۲۰۱۱، نيروهای خود را به طور کامل از عراق بيرون خواهد کشيد. از سوی ديگر قانون مصونيت قضايی اتباع اين کشور در عراق هم دستخوش تغييراتی شده است. بدين صورت که به جرمی که اتباع آمريکايی در خارج از پايگا‌های نظامی اين کشور در عراق مرتکب مي‌شوند، دستگاه قضايی عراق رسيدگی مي‌کند. به گفته هشيار زيباري، وزير امور خارجه عراق، نمايندگان مجلس اين کشور تصميم‌گيری در مورد قرارداد امنيتی را، به احتمال زياد، به پس از انتخابات رياست جمهوری ايالات متحده (۴ نوامبر) موکول خواهند کرد. او در مصاحبه با شبکه العربيه هم‌چنين ابراز اميدواری کرد که کشورش قرارداد يادشده را تا پايان سال جاری ميلادی تصويب کند. اختلاف نظرها و شايعه نقش ايران روز دوشنبه بيستم اکتبر يکی از سخنگويان وزارت امور خارجه ايران، در مورد نظر ِ دولت جمهوری اسلامی نسبت به قرارداد امنيتی ميان ايالات متحده و عراق گفت: ,ما فقط خواستار آنيم که اين قرارداد يک‌پارچگی و استقلال عراق را به رسميت بشناسد., اين در حالي‌ست که ژنرال ری اوديرنو، فرمانده نظاميان آمريکا در عراق، اعلام کرده است که کمک‌های ايران به برادران شيعی خود در عراق تنها به کمک‌های ايدئولوژيک محدود نمي‌شود. گفته مي‌شود که ايران مي‌کوشد با تطميع نمايندگان مجلس عراق، آنان را به مخالفت با تصويب اين قرارداد برانگيزاند. گفته مي‌شود با توجه به اين‌که حضور نيروهای آمريکايی در منطقه از نفوذ جمهوری اسلامی در ميان کشورهای همسايه مي‌کاهد، تهران با استفاده از نيروهای هوادار خود در عراق و نيز با تبليغات و تلاش‌های ديپلماتيک، کوشيده است توافقنامه يادشده به گونه‌ای تنظيم شود که زمان حضور نيروهای آمريکايی در عراق و اختيارات آنها تا حد ممکن محدود بماند. هيأت علمای مسلمين که بزرگ‌ترين فراکسيون علمای اهل‌سنت عراق به شمار مي‌رود نيز تواقفنامه امنيتی را مجوزی برای تداوم و اشغال عراق ناميده است. مقتدا صدر، رهبر شيعيان افراط‌گرای عراق، که چند روز پيش ده‌ها هزار نفر از هوادارانش برای اعتراض به اين قرارداد دست به تظاهرات گسترده زدند، اين معاهده را توجيهی قانونی برای ادامه اشغال عراق مي‌داند. در اين ميان تنها کردهای عراقی هستند که موافقت بی چون و چرای خود را با ماندن سربازان ايالات متحده در عراق اعلام کرده‌اند.

۱۳۸۷ مهر ۳۰, سه‌شنبه

محمد البرادعی : ایران توان ساخت بمب هسته ای ندارد

خبرگزاری «ریا نووستی» : نمایندگان شش کشور روز دوشنبه امکان اعمال تحریم جدید در رابطه با ایران را بعلت توسعه برنامه هسته ای این کشور و امتناع از توقف غنی سازی اورانیوم بررسی کردند. این مطلب را شبکه خبری "نووایه روسکایه اسلووا" اطلاع داد. در مذاکرات نمایندگان پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد- روسیه، چین، انگلیس، فرانسه، آمریکا بعلاوه آلمان شرکت داشتند. اما باری دیگر نتوانستند به توافق دست یابند. چین مذاکرات بین المللی پیرامون ایران را مسدود می کند که گویا این در پاسخ به فروش مخفیانه سلاح از سوی آمریکا به تایوان است. "محمد البرادعی" مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام نموده است که حتی اگر ایران تصمیم به تولید سلاح هسته ای بگیرد، احتمال اینکه در آینده نزدیک بتوادن این کار را انجام دهد، بسیار کم است. البرادعی گفت: "آنها (ایرانیان) ملزومات تولید حتی یک بمب هسته ای را نیز ندارند، حتی اگر تصمیم به انجام این کار بگیرند".

۱۳۸۷ مهر ۲۷, شنبه

تظاهرات طرفداران صدر در بغداد


تظاهر کنندگان شعار می دادند: "اشغالگر برو بیرون!"
پنجاه هزار نفر از طرفداران مقتدی صدر، روحانی شیعه عراقی، در اعتراض به معاهده امنیتی طولانی مدتی که قرار است به حضور نیروهای آمریکایی در عراق تداوم ببخشد، در خیابانهای بغداد به تظاهرات پرداختند.
تظاهر کنندگان شعارهایی از جمله "اشغالگر برو بیرون!" و "شیطان، نه!" سر دادند.
پس از ماه ها گفتگو، مذاکره کنندگان آمریکایی و عراقی به پیش نویس توافقی امنیتی دست یافته اند، اما هیچکدام از دولتهای دو کشور هنوز این پیش نویس را تصویب نکرده اند.
بر اساس پیش نویس موجود نیروهای آمریکایی باید عراق را تا سال 2011 ترک کنند و همچنین عراق حقوق محدودی برای محاکمه آمریکایی های خواهد داشت که خارج از خدمت مرتکب جرم و جنایتی شده اند.
تظاهرات در بغداد یک روز پس از آن انجام شد که در عراق جلسات بررسی این معاهده توسط سیاستمداران ارشد این کشور به تعویق افتاد.
این درحالی است که تضمینی درباره تصویب این معاهده توسط شورای سیاسی امنیت ملی عراق وجود ندارد و مشخص نیست جلسات بررسی معاهده چه زمانی از سر گرفته خواهد شد.
برخی سیاستمداران عراقی این معاهده را مورد انتقاد قرار داده اند.
سیاستمداران طرفدار مقتدی صدر که از اساس با این طرح مخالف هستند در گفتگو با بخش عربی بی بی سی بار دیگر تاکید کرده اند که خواستار خروج فوری سربازان آمریکایی از کشورشان هستند.
هشیار زیباری وزیر خارجه عراق با گفتن اینکه معاهده امنیتی به حمایت از خودمختاری و تمامیت ارضی عراق کمک خواهد کرد، خواستار حمایت سیاستمداران عراقی از این معاهده شده است، اما برخی سیاستمداران عراقی حضور نیروهای آمریکایی در خاک کشورشان را ناقض تمامیت ارضی عراق می دانند.
در آمریکا هم گفته می شود رابرت گیتس وزیر دفاع این کشور مشغول ارائه توضیحات درباره این معاهده به اعضاء مهم کنگره آمریکا است، هر چند بر خلاف عراق، لزومی به تصویب این معاهده توسط کنگره آمریکا نیست.
اهمیت این معاهده با به پایان رسیدن اعتبار دستور سازمان ملل متحد درباره حضور نیروهای تحت رهبری آمریکا در عراق در پایان سال جاری میلادی بیشتر می شود.
حدود 144 هزار نفر از 152 هزار نیروی خارجی مستقر در عراق، آمریکایی هستند.

۱۳۸۷ مهر ۲۵, پنجشنبه

'روستائیان افغان در حمله هوایی کشته شدند'


روستائیان در جنوب افغانستان می گویند که بیست و هفت نفر در جریان حمله هوایی نیروهای ائتلاف کشته شده اند.
خبرنگار بی بی سی در ولایت هلمند می گوید که او جسد هجده زن و کودک، از جمله یک نوزاد شش ماهه را دیده است.
او گفت روستائیان این اجساد را به لشکرگاه، مرکز هلمند منتقل کرده اند.
آنها گفته اند که سایر اجساد در میان ویرانه های ولسوالی "نادعلی" مانده اند.
نیروهای ائتلاف به رهبری ناتو در افغانستان گفته اند که تحقیق درباره این حادثه را آغاز کرده اند اما نمی توانند به جا ماندن تلفات را تائید کنند.
مارتین پیشنس، گزارشگر بی بی سی در کابل، می گوید تلفات غیرنظامیان به شدت به وجهه نیروهای خارجی در این کشور لطمه می زند به ویژه که این نیروها تلاش داشته اند نظر مثبت مردم افغانستان را جلب کنند.
در تحولی دیگر، یک افسر پلیس افغان یک سرباز آمریکایی را در ولایت پکتیکا به ضرب گلوله کشته است.
این دومین بار در هفته های اخیر است که چنین اتفاقی می افتد.

۱۳۸۷ مهر ۲۲, دوشنبه

«علائم هشداردهنده دربارۀ حملۀ اسرائيل به ايران»



ساندي تايمز12 اکتبر

ديويد اوون :

برخي از تصميم گيرندگان کليدي اسرائيل نگرانند که ديگر زماني وجود نداشته باشد تا بتوانند به حمايت آمريکا از حملۀ ‏يکجانبه به ايران تکيه کنند، مگر اينکه ظرف چند ماه آينده و تا زماني که هنوز بوش رئيس جمهور آمريکاست، به ‏تأسيسات غني سازي هسته اي ايران حمله کنند. ‏در چهل سال گذشته موارد اندکي وجود داشته که نگراني من دربارۀ آنها بيش از تشديد يک درگيري خاصي بوده است ‏که کل دنيا را، به لحاظ اقتصادي، در برگيرد. ما شاهد بکارگيري اطلاعات نادرستي هستيم که به چند سرويس ‏اطلاعاتي مربوط مي شوند. اين در حالي است که روشن شدن حقيقت بيش از پيش سخت تر مي شود.‏ماه گذشته گزارشي در روزنامۀ گاردين منتشر شد مبني بر اينکه ايهود اولمرت نخست وزير اسرائيل در نشست 14 ماه ‏مه با جرج بوش، خواستار حمايت آمريکا از حمله به تأسيسات غني سازي هسته اي ايران شده است. به ما گفته شد که ‏بوش اين درخواست اولمرت را رد کرده است. بوش معتقد بود که ايران، آمريکا را مسئول چنين حمله اي خواهد دانست ‏و در نتيجه، آمريکايي هاي مستقر در عراق و افغانستان را هدف حملات مجدد قرار خواهد داد. در عين حال، تردد ‏کشتي ها نيز در خليج فارس خطرناک خواهد بود. به ما گفته شد که منبع اين موضوع يکي از سران کشورهاي اروپايي ‏و مقاماتش بودند. با اين وجود، بعيد است که اسرائيل از گزينۀ حملۀ يکجانبه به ايران صرفنظر کند. ‏سه هفتۀ بعد، ارتش اسرائيل رزمايشي را بر فراز درياي مديترانه انجام داد تا به آمريکا و ايران ثابت کند که توان حمله ‏را دارد. اخيرا ً نيز چند موضوع نگران کننده دربارۀ اتفاقات داخل ايران مطرح شده اند. يک موضوع آن است که اولين ‏نيروگاه توليد کنندۀ برق اتمي ايران در ماه دسامبر وارد مرحله اي حساس خواهد شد و از آن پس هرگونه حملۀ هوايي، ‏از آنجا که باعث انفجار اتمي خواهد شد، غيرممکن خواهد بود. سپس به ما گفته شد که سيستم رادار آمريکا همراه با ‏پرسنل اين کشور در اسرائيل مستقر شده اند تا پدافند دفاعي اسرائيل را در برابر حملات هوايي ايران تقويت کنند. ‏همچنين در مصاحبۀ انجام شده با اولمرت، او اين تصور را که اسرائيل بايد به ايران حمله کند، "جنون خود بزرگ ‏بيني" پنداشت. بنظر مي رسيد اولمرت تلاش مي کند مذاکرات حزب کاديما را مختل نمايد.‏در نهايت، روزنامۀ نيويورک تايمز روز جمعه فاش کرد، يک بازرس آژانس بين المللي انرژي اتمي در ماه فوريه از ‏انجام آزمايشاتي در ايران سخن گفته است که "با هيچگونه کاربردي بجزء ساخت سلاح اتمي همخواني ندارند." اما ‏ايران اين ادعا را رد کرده است. ‏اگر قرار باشد اسرائيل به ايران حمله کند، يک واکنش ايران بستن تنگۀ هرمز خواهد بود. ايران در 16 سپتامبر اعلام ‏کرد که سپاه پاسداران از آب هاي خليج فارس دفاع خواهد کرد. غرق کردن فقط يک تانکر نفت در تنگۀ باريک هرمز ‏ماهها انتقال محموله هاي نفتي را متوقف خواهد کرد. پوشش بيمه نيز در کار نخواهد بود و مالکان محموله هاي نفتي، ‏حتي در صورت پاکسازي مين ها توسط نيروي دريايي آمريکا، احساس نگراني خواهند کرد.‏سپاه پاسداران به جنگ با اسرائيل پايبند است، تجهيزات مناسبي در اختيار دارد و مي تواند از زمين، هوا و دريا ‏عمليات کند. سپاهيان از جمله سربازان، دريانوردان و هوانوردان انتحاري خواهند بود. در صورت حمله به ايران، ‏روسيه و چين نيز به ايران تسليحات خواهند داد. از اين رو لازم است مقامات آمريکا و اروپا به اسرائيل دربارۀ اقدام ‏يکجانبه بر ضد ايران هشدار دهند.‏اتخاذ اقدام ديپلماتيک به منظور جلوگيري از وقوع جنگ با ايران بهترين ميراث بوش خواهد بود. او بايد علنا ً به ‏اسرائيل هشدار دهد که آمريکا از قدرت هوايي خود براي جلوگيري از بمباران ايران استفاده خواهد کرد و در عين حال ‏اعلام کند که رايس را به تهران مي فرستد تا مذاکره دربارۀ يک چانه زني بزرگ را آغاز کند، چانه زني که باعث لغو ‏تمامي تحريم ها خواهد شد اگر ايران گزينۀ سلاح هاي اتمي را کنار بگذارد. بوش مي تواند اعلام کند که مدت مذاکرات ‏نامعلوم نخواهد بود، بلکه اين مذاکرات به جانشين او نيز فرصت خواهد داد تا به بررسي همۀ گزينه ها از جمله نظامي ‏و اقتصادي بپردازد. اين مذاکرات همچنين جايگزين مذاکرات چندجانبۀ فعلي خواهد شد که توسط چين و روسيه به ‏تعويق مي افتد.