۱۳۸۹ مرداد ۹, شنبه

20000 نفر قربانی اشغال افغانستان


آمریکا از ویکی لیکس خواست مدارک بیشتری منتشر نکند


مقام های آمریکایی از وبسایت ویکی لیکس خواسته اند پانزده هزار سند محرمانه دیگر را که در مورد جنگ افغانستان در اختیار دارند، منتشر نکند.

این اسناد غیر از هفتاد و پنج هزار سندی است که هفته گذشته از طریق سایت ویکی لیکس به رسانه ها درز کرد.

رابرت گیبز، سخنگوی کاخ سفید گفته است امنیت ملی آمریکا بیش از این نباید لطمه بخورد.


اما جولیان آسانژ مدیر وبسایت ویکی لیکس گفته است فعلا این پانزده هزار سند را نگه داشته تا در باره آنها تحقیق و اطمینان حاصل کند که انتشار آنها، جان افراد را به خطر نخواهد انداخت.

آقای آسانژ  وزارت دفاع آمریکا را متهم کرد که سعی دارد توجه افکار عمومی را از کشته شدن هزاران نفر در جنگ افغانستان منحرف کند.
مدیر سایت ویکی لیکس  گفت: "ما مدارکی منتشر کرده ایم که نشان می دهد بیست هزار نفر جانشان را در افغانستان از دست داده اند."

انتشار اسناد محرمانه مربوط به جنگ افغانستان، انتقاد آمریکا، افغانستان و پاکستان را در پی داشت.

مقام های آمریکایی ضمن انتقاد شدید از انتشار این اسناد و غیر مسئولانه خواندن این اقدام، آن را خطری برای امنیت ملی این کشور توصیف کردند.

باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا گفت درز اسناد محرمانه درباره جنگ در افغانستان مایه نگرانی است اما افشاکننده اطلاعات جدیدی نیست.

دولت افغانستان افشای اطلاعات سری ارتش آمریکا در ارتباط با جنگ در افغانستان را "تکان‌دهنده" دانست.

وحید عمر، سخنگوی حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان، گفت: "ما از این که رقم درشتی از اسناد به بیرون درز کرده است، تکان خوردیم. این خبر تکان دهنده بود."

دولت پاکستان هم اسناد منتشر شده درباره حمایت سازمان اطلاعات این کشور از طالبان را به شدت تکذیب کرد و اسناد درز شده را بی اساس خواند.

رئیس جمهوری پاکستان گفت ممکن است هدف از دادن این اسناد سری به رسانه ها، تضعیف روند جدید گفتگو های استراتژیک بین آمریکا و پاکستان بوده باشد.

سایت غیر دولتی ویکی لیکس هفته گذشته اسناد نظامی سری را که جزئیاتی از عملیات پنهانی جنگ در افغانستان از ژانویه ۲۰۰۴ تا دسامبر ۲۰۰۹ را افشا می کند، به روزنامه های نیویورک تایمز آمریکا، گاردین بریتانیا و مجله اشپیگل آلمان داد.


در آوریل سال ۲۰۱۰، ویدئویی در این سایت منتشر شد که نشان می داد یکی از هلی کوپترهای آپاچی ارتش آمریکا، اقدام به کشتن ۱۲ نفر از جمله دو خبرنگار خبرگزاری رویترز در جریان حمله ای در بغداد در سال ۲۰۰۷ میلادی کرده است.

از جمله مدارک جنجالی دیگری که در این سایت تاکنون قرار گرفته می توان به نسخه ای از دستور العمل عملیاتی مربوط به رفتار با زندانیان بازداشتگاه گوانتانامو اشاره کرد.

هیچ نظری موجود نیست: